Ortovox Ascent 30 AVABAG

Från: 500.00 kr

Lavinryggsäck ink patron

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Ascent 30 AVABAG är den idealiska airbagryggsäcken för skidturer. Uppbyggd kring AVABAG systemet finns 30 liter användbar packvolym för att du skall kunna bära allt du behöver – säkerhetsutrustning, ett vätskesystem, ett klädombyte och ett mellanmål, har allt sin plats! Denna skidryggsäck är utrustad med AVABAG airbagsystemet som utvecklats av Ortovox: systemet väger bara 690 gram *, är extremt kompakt, flyttbara och kan enkelt aktiveras igen och igen. Detta gör det möjligt att testa utrustningen för att förbereda sig för snabb och korrekt hantering i en nödsituation. En skidryggsäck skall inte bara vara funktionell – den måste också vara bekväm, särskilt på längre turer. Med Ascent 30 har hög bärkomfort garanterats genom det 3D formade bärsystemet som är både lätt och starkt. Lavinryggsäcken har också olika funktioner, fästen för: isyxa och vandringsstav, för snabb åtkomst till utrustning, diagonal skidfästen.

* Vikt fluktuationer i +/- 4% kan uppstå under tillverkningen.

Fördelarna med AVABAG ljudutrustning en överblick:
– Extremt lätt och kompakt airbagsystem
– Aktiverings utbildning utan patron
– Handtag optimerad för aktivering: handtaget kan gripas med alla typer av handskar, och är lämplig för både vänster och högerhänta användare
– Avtagbar och kompatibel med alla Ortovox AVABAG ryggsäckar
– ingen elektronik

Leveransomfattning för uppstigning 30 AVABAG
Ryggsäck inklusive bruksanvisning och AVABAG enheten.
AVABAG Enheten innehåller:
– Aktiveringsenhet
– airbag
– Aktiveringshandtag
– Förspänning verktyg

FUNKTIONER

Höftbälte
Säkerhets benrem
Bröstband med visselpipa
Snowboard och snöskofästen
Vattenfasta blixtlås
Separata säkerhetsfack
utrustningsslingor
Tillgång till huvudfacket: fram
D-Skifix
Fästen för rep
kompressionsband
Förbered för Vätskesystem (ingår ej)
Vattenbeständig tack vare PU-belagda materialet.
Illustration av alpina nödsignaler
Isyxa och vandringsstav fäst
Avtagbar hjälmfäste
Nyckelring
SOS krisinformation

VIKT (utan AVABAG-Unit): 1170 g
VIKT (inkl AVABAG-Unit / utan patron.): 1860 g
Nylon 420D Oxford HD + Nylon 100D Robic Ripstop

OBS! Tänk på att det är ditt eget ansvar att skaffa dig den kunskap som behövs för att vistas i den miljö som kräver denna form av utrustning. Vi förespråkar alltid att du har gått en lavinkurs (Åre Lavincenter) samt har övat med den utrustning du skall använda dig av. Utrustningen kan aldrig ersätta ett sunt förnuft och kunskap. Outdoor Buddies är inte ansvarig för utövaren som använder vår utrustning.

 

Filter

,