Helsport Trollheimen Winter

Från: 295 kr

Vikt / utan fodral: 2,18 kg
Fyllnadsmaterial: 450g Thermoguard 6000®
Passar för personer upp till längd / Bredd: 185/80 cm
Storlek packad: 27×32 cm (18 liter)

Trollheimen har en helt ny och värmeeffektiv passform med nya material. Detta har resulterat i att värme-till-viktförhållandet förbättras med 20%. Den största anledningen till att serien har blivit lättare är den nya passformen. Trollheimen-serien har den effektiva passformen från Rago-serien, med en anpassad passform kring axlarna, fotänden och en ny bekväm huva för att minimera värmeförlusten. Passformen hjälper till att minimera kalla fläckar i sovsäcken så att du kan få en god natts sömn. Isoleringen är densamma som tidigare modeller, högpresterande vattenavstötande Helsport Thermoguard-fiberisolering.

Huvudspännaren är placerad inne i påsen för att hålla den borta från ansiktet. Med ett nytt material är det lättare att hantera och det känns bekvämare mot ansiktet. Huvudöppningen är omdesignad med en ny inre spännare, och en mjuk och isolerad flik för en ännu bättre sömn.

Oavsett om du sover i ett tält eller under den öppna himlen görs det snabbt att fotänden kan bli våt om den hamnar utanför sovmattan eller nära tältväggen. Detta problem du inte behöver tänka på med Trollheimen, skyddar det vattentäta tyget i fotänden väskan från att bli fuktig. I fotänden finns också reflektioner för att göra sovsäcken synlig i mörkret. Dragkedjan är omformad så att den glider mycket lättare när du öppnar och stänger.

Under sovsäcken har vi hållit samma slipskyddsmaterial så att du vaknar på samma plats som du lämnade. Trollheimen har en integrerad örngott där du kan lägga till extra kläder så att den fungerar som en kudde.

Kompressionspåsen uppdateras med nytt material, kompressionsfenor på båda sidor och små spännen som gör att locket kan komprimeras ytterligare och lättare än tidigare. Öppningen har också fått en reflex för att göra det ännu enklare att använda.

Anti-slip material
Bekvämt innertyg i mjuk mikrofiber
Massiv ripstop i yttertyg
Innerficka
Vattentät fotände

Temperatur: European Standard EN13537 
– T-Extreme: -38*C 
– T-Lim: -17*C 
– T-Comfort: -10*C

När man hyr sovsäckar hos oss så skickar vi med ett sovlakan i silke som skall användas inne i sovsäcken. Detta för att det blir lättare att hålla sovsäcken ren och fräsch.

Filter

,