Helsport Svalbard High Camp 3 Person

Från: 395 kr

Mått packat: 19×50 cm
vikt: 4,5 kg (inkl. Pinnar)
Vikt pinnar: 0,8 kg | 32 st.
Längd stänger: 2x310 + 2×378 cm
Ingångar: 1
Absid: 1

Efter att ha klarat provet på Svalbard, Nordpolen, Sydpolen, Grönland och det högsta berget i världen, kan Svalbard beskrivas som en expeditionsmästaren. Få andra tält har så många fördelar och är så igenkännliga från lägret som Helsport Svalbard. Material och detaljer testas grundligt och av högsta kvalitet.

Konstruktionen kombinerar det bästa av kupol- och tunneltält och håller ut i de hårdaste vind- och väderförhållandena. Kupolen gör tältet extra vindstabilt, men skapar också större interiör och höjd i förtältet, vilket är en extra komfortfaktor om man blir fast på grund av vädret eller i allmänhet ligger mycket i tältet. För extra säkerhet i extrema vindar finns det flera som väljer att använda dubbla uppsättningar stänger, och det har du möjlighet till på det här tältet.

Svalbard, har sedan det introducerades för första gången 1999, vidareutvecklats och förbättrats. Men det är fortfarande Helsports flaggskepp i X-Trem-kategorin och har genom åren gått upp i ett antal tester av året runt tält och expeditionstält. Ett mycket bra val för de långa vinterskidturerna, eller på de långa vandringarna med risk för stark vind och för dem som uppskattar extra komfort.

Inre tält med 360 dragkedja öppning och myggnät
Helsport AirFlow II® ventilationssystem och ventiler med myggnät och tyglucka. Ventilerna kan stängas helt för att hindra dem från att vara igensatta av snö på vintern
Robusta stångkopplingar är dimensionerade för två stavar
Färgkodade stavar och interna kanaler som gör tältet enkelt att ställa in
Extra kraftfulla böjningar och förstärkta fästpunkter. Flera dubbla fästpunkter och monterade barskenor. Det innebär att färre pluggar behövs på så många stångjusteringspunkter, vilket gör det enklare och snabbare att ställa in tältet. Jämn viktfördelning säkerställs genom att linbanan glider genom en ring
Barduning punkter med integrerade stickare som samlar skenorna för att undvika snurrade rep

Är du intresserad av att köpa? Prova innan du bestämmer dig, vi drar av upp till 7 dagars hyreskostnad när du beställer tältet:

Filter

,