Hilleberg Allak 2

Från: 495 kr

Nettovikt – 2.8 kg
Bruttovikt – 3.3 kg

Yttertältsväv – Kerlon 1200

Stänger (9 mm) – 3 x 370 cm

Markpinnar – 12 V-Peg

 Antal personer: 2

INSPIRERAD AV VÅRT exceptionellt starka Staika designades Allak för att bli ett helt fristående, fyrasäsongers kupoltält för de som prioriterar lättare vikt framför det absolut starkaste. Under dess 2-åriga utvecklingsperiod var tältet våra testpersoners förstahandsval närhelst terräng och övriga förhållanden på den tänkta turen var oklara. Dess exceptionellt kompakta format och fristående struktur är idealiskt då uppsättningsförhållandena är krävande, som exempelvis på stenig och sandig mark. Det är även lätt nog för mobila turer där man flyttar sitt läger dagligen. Samtidigt gör dess kupolkonstruktion med tre stänger att tältet är starkt nog för baslägersanvändning utom i de värsta förhållandena.

Sedan det introducerades på marknaden har det varit paddlarnas favorit för dess förmåga att sättas upp nästan vart som helst medan vandrare väljer det för att det är rymligt, stabilt och fantastiskt lätt. Bergsbestigare uppskattar Allak såväl för dess design och rymlighet som för dess förmåga att hantera tyngden av snö. Långa äventyrare uppskattar dess längd som ger ökad komfort.

Allak betyder “sjö” på samiska.

Mer information eller om du vill köpa Hilleberg Allak hittar du här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod