Hilleberg Atlas Komplett

Från: 1,495 kr

Inkluderar även innetält (8 personer) samt absid.

Nettovikt – 14 kg

Yttertältsväv – Kerlon 2000

Stänger (17mm) – 2 x 773, 2 x 673, 1 x 625, 1 x 212 cmMarkpinnar – 20 Y-Peg

 Grupptält – upp till 8 personer, sovandes.

ETT STORT GRUPPTÄLT som är mycket starkt, relativt lätt och samtidigt enkelt att resa, är inte lätt att hitta. I Atlas förenas dessa egenskaper i en fullt flexibel modulkonstruktion med stora variationsmöjligheter. Vi konstruerade ursprungligen Atlas till polarforskare som önskade sig ett mobilt laboratorium. Det har använts framgångsrikt under många år av forskarlag på sydpolen. Atlas vänder sig till större grupper av olika slag; alpina expeditioner med behov av ett rymligt och stabilt baslägertält; eventföretag som söker ett stort portabelt tält för gruppsamvaro och sovplats. Särskilt populärt har Atlas blivit bland researrangörer som tar ut grupper i vildmarken på otillgängliga platser.

Atlas kan användas i sitt grundutförande Basic, utan innertält eller golv, eller så kan det bli anpassat på en mängd olika sätt. Innertält 6 och Innertält 8, som har gott om liggyta för sex respektive åtta personer, har inbyggt golv. Innertält utan golv har också åtta sovplatser och kan kopplas ihop med Monteringsbart golv, vilket även kan användas utan innertält. Extra Absider kan kopplas på i varje dörröppning och Kopplingsdelen kan koppla ihop flera Atlas med varandra. Och den medföljande transportväskan är tänkt att fungera som ryggsäck att transportera Atlas inklusive alla extra tillbehör, i ett kompakt och lätthanterligt bärsystem.

Atlas är jätten som enligt den grekiska mytologin håller upp världens tak och det är även namnet på Nordafrikas mest kända bergskedja.

Mer information eller om du vill köpa Hilleberg Atlas hittar du här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod.