Hilleberg Vindsäck

Från: 150 kr

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Vikt – 580 gram

Väv framsida – Vindtät, vattenavvisande &
ventilerande nylon

Väv baksida – Vattentät, silikonbelagd
nylon

Modell för upp till 2 eller 3 personer.

Tillfälligt skydd

Om man snabbt vill ha ett skydd kan man använda vindsäckens öglor i hörnen för att resa ett vindskydd. Om man behöver ytterligare skydd kan man veckla ut vindsäcken, klättra in och kura ihop sig mot vädrets makter. Allra bäst är att gräva ut en plats i snön eller hitta en plats som erbjuder visst skydd mot vinden. Vindsäckens vattentäta baksida/luftgenomsläppliga framsida, blixtlås med flera löpare och dragskon i säckens nedre kant gör att vindsäcken också kan användas som ett sovsäcksöverdrag när man använder en tarp.

Användning i nödsituationer

Som bivacksäck i nödsituationer har Vindsäcken plats för tre personer med liggunderlag och sovsäckar. Den inbyggda säkringslinan förhindrar att den blåser bort i stark vind när man tar sig i och ur den och det finns öglor i de fyra hörnen som kan användas för förankring. Det övre blixtlåset har fyra löpare som kan användas för att skapa “hål” för huvudet eller ventilationsöppningar och dragskon kan användas för att dra ihop vindsäcken nedtill. Med vattentät baksida och luftgenomsläpplig framsida passar den bra att använda i snögropar och den kan också spännas upp med den röda sidan uppåt för att signalera efter hjälp. Den kan också spännas upp som en improviserad tarp.

Historia

I Sverige har vindsäcken länge ansetts vara oundgänglig vid skidturer under vintern. Från början var den ett slags modifierat, smalt tält utan golv som var konstruerad för att spännas upp mellan två skidor. Traditionella vindsäckar visade sig dock vara otillräckliga i många situationer och Bo Hilleberg skapade därför den första Hilleberg-vindsäcken i slutet av 70-talet. Som inspiration utgick han från den enkla bivackssäck som användes av klättrare i Alperna och skapade en säck för tre personer med en vattentät baksida och en luftgenomsläpplig, vattenavvisande framsida. Väven som användes gjorde den första vindsäcken tung och därför gjordes nästa version i ett lättare, luftgenomsläppligt material. Med dagens silikonbelagda nylon kunde vi bygga den nya vindsäcken på samma sätt som den första versionen, med en helt vattentät baksida och en luftgenomsläpplig framsida, men mycket lättare.

Mer information eller om du vill köpa Hilleberg Vindsäck hittar du här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod. *Fullständiga villkor hittar du här!