Hyresvillkor

OBS! Läs instruktionerna för frakt/uthämtning/leverans innan du väljer leveransalternativ.

OBS! Eventuella rabattkoder måste nyttjas vid bokningstillfället och kan ej utnyttjas i efterhand.

En bokning görs per kalenderdag (ej tält och sovsäckar som bokas per dygn). Bokningens giltighet gäller från den morgon det datum ni valt som start datum till kvällen det datum ni valt som avslutning. OBS! det går ej att hämta ut bokningen dagen/kvällen innan din bokning börjar gälla. Bokningen skall då returneras senast 18:00 om ingen annan överenskommelse har nåtts med Outdoor Buddies på förhand. Vid uthämtning/återlämning vid något av våra utlämningsställen gäller samma som ovan, men att då gäller utlämningsställets öppettider. Vad som sker då detta ej uppfylls går att läsa i hyresregel § 4.

§ 1. Du är som hyrestagare ansvarig för den utrustning du hyr av oss under hela hyresperioden. Det är viktigt att du kontrollerar så att bokningen och utrustningen är komplett när du hämtar ut den eller innan du ger dig ut på fjället. Så att vi kan åtgärda eventuella fel eller brister innan turen börjar.

§ 2. Vid skada eller förlust av någon produkt under hyresperioden kommer hyrestagaren att debiteras reparationskostnad samt eventuell värdeminskning eller inköp av lika/likvärdig produkt. Ej återlämnad produkt eller att produkten har blivit ersatt med liknande produkt, likställs med stöld och polisanmäls. Produkter som under hyresperioden har gått sönder men där hyrestagaren ej meddelar Outdoor Buddies detta, innebär att hyrestagaren kommer debiteras produktens fulla värde.
OBS! Viss utrustning, som till exempel lättviktsutrustning kräver mer kunskap för att användas korrekt. Om produkten går sönder på grund av felaktigt eller ovarsamt användning, är du som hyrestagare ersättningsskyldig för produkten.

§ 3. Outdoor Buddies AB äger produkterna. Hyrestagaren får inte låna ut, sälja, pantsätta, hyra ut eller överlåta produkterna utan skriftligt medgivande från Outdoor Buddies

§ 4. Förlängning av hyresperiod måste godkännas av Outdoor Buddies innan ordinarie hyresperiods slut. I annat fall debiteras 400 sek i förseningsavgift, utöver ordinarie hyreskostnad för övriga dagar. Detsamma gäller då produkten ej returneras tillbaka till Outdoor Buddies direkt vid hyresperiodens slut.

§ 5. Hyreskostnaden betalas alltid vid bokning/avhämtning. Så länge ingen annan överenskommelse nås. Hyreskostnaden debiteras hyrestagaren från påbörjat dygn. Ingen bokning är giltig före inkommen betalning, så länge ingen annan överenskommelse nås.

§ 6. Åverkan, modifiering eller avlägsnande av märkning eller annan åverkan på produkterna är inte tillåtet och kommer att medföra sanerings kostnader eller inköp av lika/likvärdig produkt.

§ 7. Outdoor Buddies är ansvarig för att produkterna är i funktionsdugligt skick. Vid fel på produkterna eller avsaknad av produkt skall detta anmälas till Outdoor Buddies snarast. OBS! Viktigt att du kontrollerar utrustningen och så att allt är med direkt, om det är så att du hämtar ut bokningen via något av våra ombud eller får den skickad till dig. Så att vi har möjlighet att lösa det direkt. Vi betalar inte ut någon ersättning eller liknande kompensation om detta ej har anmälts direkt.

§ 8. Produkterna räknas som stöldbegärliga. Vid stöld är hyrestagaren skyldig att göra en polisanmälan samt underrätta Outdoor Buddies. Hyrestagaren kommer debiteras produkten dess fulla värde.

§ 9. Produkterna är inte försäkrade genom Outdoor Buddies. Hyrestagaren ansvarar själv för att ha en privat/hemförsäkring som täcker alla eventualiteter.

§ 10. Giltig legitimation (körkort/pass/motsvarande) är ett krav vid hyra.

§ 11. Hyrestagaren och Outdoor Buddies skall gemensamt kontrollera produkterna efter kända och okända brister så inga oklarheter skall uppkomma vid återlämning.

§ 12. Hyrestagaren är ansvarig för att produkterna endast används på för dem avsett sätt.

§ 13. För leverans som bokas minst 7 vardagar/över 1000kr (10 vardagar för skidor/pulkor) innan start är fraktfria inom Sverige (gäller ej tuskidor/fjällpulkor, 699kr). För bokningar inkomna 6-3 vardagar innan är fraktkostnaden 349sek. Vi leverans till annan adress än din egen bostadsadress är du som hyrestagare ansvarig för att mottagaren kan lösa ut leveransen och är medveten om att leverans kommer att ske till denna adress. Vid ej uthämtad försändelse, debiteras 400kr.
Observera att om du vill boka produkter för olika tidsperioder, så behöver du göra en bokning per tidsperiod.

§ 14. Du som hyrestagare har rätt att inom 14 dagar häva din beställning från det att du lagt din bokning, hela summan återbetals.
Det gör du genom att kontakta oss på hello@outdoorbuddies.se eller 0730 – 94 87 77. OBS! Detta måste göras under våra ordinarie öppettider för att din avbokning skall vara giltig och eventuell återbetalning skall göras.
Redan uthämtad, levererad (vi levererar 1-3 dagar innan boknings start) eller skickad bokning (vi skickar 7-10 dagar innan bokningens start) återbetalas ej.
Vid avbokning fram till och med tre dagar innan hyresperiodens början återbetalas hela hyresbeloppet utom första dagens hyra (för sängkläder återbetalas hela hyresbeloppet utom 49sek/set), detta oavsett anledning. Ni har dock möjligheten att omboka er bokning till ett senare datum inom 30 dagar från det ursprungliga hyresdatumet kostnadsfritt och i mån av tillgång. Fri ombokning kan endast utnyttjas en gång per bokning. Har din bokning hunnit skickats räknas det som att du har börjat använda produkterna och avbokning är då ej möjlig.
Vi återbetalar ej om produkterna återlämnas före hyresperiodens slut eller om hyresperioden ej skall utnyttjas i sin fulla längd.

§ 15. Byte av storlek? Det går självfallet bra att byta storlek i mån av tillgång när du hämtar ut din bokning. Är du osäker på vilken storlek du skall boka? Läs igenom och titta på våra olika storleksguider (Viktigt att komma ihåg att dessa är generella). Känns det fortfarande osäkert så är du alltid välkommen att kontakta oss så skall vi försöka hjälpa dig.
Hämtar du ut din bokning hos något av våra utlämningsställen och storleken känns fel, måste du kontakta oss direkt så skall vi försöka hjälpa till att lösa så att ni får rätt storlek. OBS! Vi gör inga återbetalningar om ni ej pratat med oss först, så att vi kan hjälpa till att lösa problemet. Antingen via telefon eller mail (vi måste ha svarat).Om du gör valet att lösa det själv utan att ha varit i kontakt med oss. Är det inget som vi kan återbetala i efterhand.
Har vi skickat bokningen till dig? Om du hämtar ut din bokning hos ett postombud och behöver byta storlek så kontaktar du oss, så skall vi försöka få till att skicka rätt storlek så snart som möjligt. Observerat att frakt för byte av storlek tillkommer. Priset är för närvarande 99kr
Ångerrätt?
Du som hyrestagare har rätt att inom 14 dagar häva din beställning från det att du lagt din bokning.
Det gör du genom att kontakta oss på hello@outdoorbuddies.se eller 0730 – 94 87 77
Redan uthämtad, levererad (vi levererar 1-3 dagar innan boknings start) eller skickad bokning (vi skickar 7-10 dagar innan bokningens start) återbetalas ej.

§ 16. Hyrestagaren är själv ansvarig för att ha den kunskap som krävs för att hantera produkterna och vistas i de miljöer som produkterna är gjorda för. Rätt produkt ersätter inte omdöme och riskmedvetenhet.

§ 17. Hyresavtalet är giltigt oavsett väder.

§ 18. Rabattkoder är endast giltiga vid bokningstillfället. Kreditering i efterhand sker ej.

§ 19. Alla våra priser är inklusive moms, om inget annat anges.

§ 20. Turskidor skall lämnas tillbaka utan fästvalla på belaget, om ej detta sker debiteras hyrestagaren 400kr för rengöring. Om belaget har blivit uppruggat för att fästvallan skall fästa, debiteras hyrestagaren för motsvarande ny skida då den bedöms som oanvändbar i Outdoor Buddies normala verksamhet.

§ 21. Vid hyra av sovsäck och du som hyresgäst ej nyttjar det medföljande silkeslakanet innebär en extra kostnad på 350kr. Då sovsäcken måste tvättas efter hyresperioden. Inga silkeslakan skickas under denna period med i bokningarna.

§ 22. Vi lämnar rabatt på upp till 7 dagars hyra om du vill köpa produkten. OBS! gäller i mån av tillgång, vi lämnar ingen garanti på att vi kan leverera varan. Gäller endast på ordinarie pris och kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Vid längre hyresperioder lämnas separat pris vid fråga om att köpa loss varan. Det går ej att tillgodoräkna sig redan betalda hyresperioder för att kunna få ett lägre pris. Observera att detta ej är en avbetalningstjänst. Eventuell frakt eller leveransavgift kan ej tillgodoräknas.

§ 23. Hyrestagaren är själv ansvarig att kontakta Outdoor Buddies då retursedel saknas för att kunna returnera varan i tid vid hyresperiodens slut. Vid försenad återsändning debiteras fortsatt dygnshyra + 400 sek i avgift tills dess att varan lämnas in hos ombud.

§ 24. För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

§ 25. Hyrestagaren är ansvarig för att meddela Outdoor Buddies AB korrekta uppgifter för inställning av skidor och annan säkerhetsutrustning. Om ni ej anger korrekta uppgifter eller helt utelämnar dessa uppgifter frånsäger sig Outdoor Buddies AB allt ansvar för att utrustningen ställs in korrekt.


Integritet och Säkerhet
Outdoor Buddies AB
Orgnr: 556960-4597
Senast ändrad 2023-06-23

Varukorg