Vilket tält skall jag hyra?

Utgå från vart tältet skall användas och till vad. Vi har delat in våra tält i kategorierna: Turtält, fjälltält, 4 säsongstält, lättviktstält och grupptält.


Turtält: Är tält som är anpassade för att användas på campingplatser, i skogen eller under trädgränsen i fjällen. Fungerar under säsongen vår till höst. De är lätta att sätta upp, har en enklare konstruktion och är lite tyngre. Exempel på tält: Vaude Arco 2P & Vaude Arco XT 3P.


Fjälltält: Är tält som är anpassade att användas på fjället under säsongen vår, sommar och höst. Fungerar även i skogen och på campingplatsen om man vill det. Fjällvandringar med familj eller vänner. Stabila tunnel eller kupoltält som klarar av dåligt väder på fjället. Lätta att hantera och lägre vikt än turtälten. Exempel på tält: Hilleberg Nallo 2GT, Hilleberg Nallo 3GT, Hilleberg Nallo 4GT, Helsport Lofoten PRO Camp 2, Helsport Lofoten PRO Camp 3, Helsport Lofoten PRO Camp 4.


4 Säsongstält: Är de mest avancerade och slitstarka tälten. De är anpassade för att kunna användas på fjället vår, sommar, höst och vinter. Gott om plats för dig och din utrustning oavsett om det är barmark eller snö. Exempel på tält: Hilleberg Keron 3GT.


Lättviktstält: Är tältet du väljer när vikten är det primära. De tar liten plats i packningen, väger lite. Men detta kommer till ett pris och det är att du inte kan räkna med att de skall klara ett överraskande snöfall, hårda vindar eller stora mängder regn. Dessa tält kräver kunskap om hur man tänker på vindriktning vid uppslag och liknande. Exempel på tur: Fjällöpning med övernattning, tävlingar som BAMM, the OMM mfl. Exempel på tält: Vaude Lizard GUL 1P, Vaude Lizard Seamless 1-2P.

Varukorg