Jemtlander 14 – 200liter

Från: 3,495.00 kr

Jemtlander 14 är ett komplett system för att klara allt från enklare dagsturer till de allra mest krävande turer.

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Jemtlander 14 är ett komplett system för att klara allt från enklare dagsturer till de allra mest krävande expeditionerna.

Jemtlander 14 består av Pulkachassi J14 med skakelfästen och packremmar som undertill är förstärkt med plastmedar. Till detta fästs en skakel med sele, samt 1 st 200 liter väska med snörem och vitt liggunderlag i botten.

Pulkans utformning, med brett yttermått och en lagom hög kant, ger förutsättningarna för en följsam och mycket kursstabil pulka. Som klarar väldigt tuff körning utan att välta.

Komplett paket med pulkachassi, skakel, sele, packremmar, medar och en 200 liters väska.

Yttermått: 1440 x 500 mm
Innermått överkant: 1340 x 440 mm
Vikt (utan skakelfäste och packremmar): 2,7 kg
Material: HDPE (polyeten med hög densitet) 300 som är UV-skyddad. Materialet har en utgångstjocklek på 4 mm. Polyeten är världens vanligaste plastmaterial. Den har fått sin mångsidighet och egenskaper genom sin molekylära struktur. HDPE är starkare och tätare än de flesta andra polyetylener.

Beståndsdelar

Pulkan J14 Pulkachassi levereras monterad med två skakelfästen anpassade till Jemtlanders skakel samt 4 packremmar monterade i pulkan med en 6 mm grov polyestersilkelin. HDPE-plasten är väldigt stark och tålig och chassit är dessutom förstärkt med 2st extra plastmedar. Jemtlander förordar stum lina till packremmarna eftersom den säkrar packningen bättre. Materialval och den väl avvägda materialtjockleken ger en förhållandevis lätt och smidig pulka som anpassar sig väldigt väl efter underlaget, vilket tillsammans med plastmedarna ger en väldigt spårstabil konstruktion.

Skakel En stabil skakel som klarar hårda tag. Konstruktionen med rörbåge och fastlåst tvärstag resulterar i en mycket stabil lösning där man med hjälp av skakeln kan hantera en fullastad pulka i de flesta situationer. Alla delar är utbytbara och kan tas isär och exempelvis stoppas i skidfodralet i samband med flyg- eller tågresor. Skakelfästet är monterat på ovansidan så att skakeln kan fällas över pulkan, vilket är en fördel om man vill ta in pulkan i tältets absid eller i samband med lagring eller transport.

Selen är tillverkad i lätta och starka material. Ett säkerhetsspänne gör att det är lätt att öppna selen i alla upptänkliga situationer. Det är lätt att reglera bältet så att selen passar de flesta midjemått. Avtagbara hängslen med reglerbar längd, som passar personer i längd från ca 150 cm till upp över 200 cm lite beroende på rygglängd. Konstruktionen ger en sele som fungerar alldeles utmärkt både för att dra lättare och tyngre laster.

Väskan på 200 liter är perfekt anpassad till pulkans form. Den är utformad för att kunna packas med tillräckligt med utrustning och i fält lättare hantera det som tagits med. Väl tilltagen öppning ger en bra överblick när man letar efter specifik utrustning. Jemtlanders rekommendation är att det är lämpligt att begränsa packningen till ca 150 liter. En större pulka kan både hantera större och mindre packningar och får då ett bredare användningsområde. När väskan stängs rullas det överblivna tyget ner, därefter dras remmarna åt för att hålla väska med innehåll på plats. När det överblivna tyget dragits fast mot pulkan så kommer det inte in snö mellan väska och Jemtlanderpulkan. En del användare föredrar två väskor då de kan vara lättare att hantera vid i och urpackning i bil eller liknande. Om tanken även är att kunna använda en barntillsats, så behövs den större väskan för att få plats med barnet i.

Det vita liggunderlaget i botten styvar upp väskan, vilket både underlättar hanteringen samt ger en ljusare insida för att lättare se innehållet i dåliga ljusförhållanden. Sedan är det en trygghet att ha med ett extra liggunderlag.

Detaljinformation

 • Formen med raka kanter på långsidor och baktill gör den både lätt att packa och ger en låg tyngdpunkt.
 • Låg packhöjd i kombination med pulkans utformning skapar kursstabilitet, även i stark sidvind, samt minskar risken för vältning.
 • Jemtlanders stora ytarea och den optimala lutningen i framkant gör att pulkan både är lätt att packa och lätt att dra eftersom den flyter bra på snön
 • Materialval och den väl avvägda materialtjockleken ger en smidig pulka som anpassar sig väldigt väl efter underlaget, vilket sammantaget ger en mer spårstabil konstruktion.
 • HDPE-plasten i kombination med skrovets utformning, gör dessutom att Jemtlander väger mindre än många andra pulkamodeller.
 • Pulkan har en överhängande kant runt om som styvar upp konstruktionen samt är ett skydd för väskor, remmar och annat om man drar pulkan mot en sten, iskant, träd eller liknande. Kanten är även till hjälp i samband med lyft.
 • Öljetter i pulkans front erbjuder möjlighet att dra pulkan med rep. Öljetter i bakkant kan användas om någon vill hjälpa till att knuffa på pulkan med staven i motlut, eller hjälpa till att bromsa med ett rep i branta utförslöpor. Öljetterna ger även andra möjligheter att anpassa packningen.
 • Alla väskor har hålband på gaveln så att du kan fästa en rem i öljetten bak för att hindra väskan från att glida framåt.
 • Pulkan kan kompletteras med 2 st. 8 mm tjocka plastskenor i hård HDPE-plast, som både förstärker pulkans medar och gör den mer kursstabil. Ökar livslängden vid hårt slitage, exempelvis när pulkan dras efter en skoter eller när man använder kite. Vi rekommenderar att man monterar dessa om syftet är lite längre turer.
 • Höjden 12 cm. För Jemtlander 14 motsvarar det ca 60 liter. Om man packar dubbla höjden, d.v.s. 24 cm packhöjd och totalt ca 130 liter, så motsvarar det en tur under vårvintern på ca 1 vecka lite beroende på vem packningen avser och utrustningsnivå. Vår erfarenhet är dock att det i normalfallet är bättre att ha en större pulka, där packningen sprids ut över en större bäryta.
 • En total packhöjd om 24 cm ger en kursstabil transportlösning som följer efter utan påverkan av sidvindar och som blir svår att välta.
 • Sammantaget ett mycket stabilt och följsamt ekipage.

OBS! Om du vill att denna produkt skall skickas till ombud inom Sverige behöver du välja rätt fraktalternativ.

Mer information eller om du vill köpa Jemtlander 14 hittar du den här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod. *Fullständiga villkor hittar du här! 

Varukorg