Sovsäck vinter extrem månadshyra

Från: 1,795.00 kr

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Helsporrts årtionden av erfarenhet av att utforma utrustning för polarutforskning. Deras tält har använts i några av de svåraste miljöerna på jorden och vi behövde sovsäck för att matcha. I Spitsbergen har vi skapat en unik design med återkoppling från våra mest erfarna ambassadörer blandade med egen erfarenhet och införlivade en ny nivå av termisk effektivitet från passform och påfyllningsteknologi som används i vårt Rago-sortiment.

Varje aspekt av att sova i extrem kyla har tagits beaktan med utformningen av detta tvillingsovsystem.

Spitsbergen är mycket sovsäck! Den inkluderar värmen och komforten med gåsdun, den kalla väderprestanda av syntetisk fyllning, en extra termisk boost med helvedesbearbetning, hög kvalitet Pertexfabrics i hela, en innovativ dragkedjelösning för maximal flexibilitet och vårt bekväma och effektiva passningssystem. Följ efter ”Lång” passform med extra bredd för att byta eller lägga till kläder samtidigt som påsen och minska risken för kalla platser som bildar tryckpunkterna.

Inre:
Den inre bagis dunfylldnad och med extra material i fotboxen, en tätt passande huva med stretch och en formad inre värmekragen som sitter naturligt och bekvämt över axlarna.

Alla dragkedjor hålls så korta som möjliga och med generösa isolerade klaffar.

Det finns en extra dragkedja för armen på höger sida i armbågshöjd, täckt av en mjuk yttre klaff för att förhindra snagging. Den huvudsakliga dragkedjan på vänster sida tre skjutreglage som också kan konfigureras tomakean öppning för en arm också. Den här dubbla zip-designen gör att du kan sitta i den inre väskan som en jacka och stagande varm och varm, men med båda armarna överförs väskan för att äta, läsa eller bara få sömnen redo. Alla föremål du behöver för att få tillgång till det kan förvaras i den generösa bröstfickan inuti.

Huvan och den inre påsen kan stängas under mycket kallt förhållanden eller öppnas vid behov. Det är också lätt att reglera din temperatur med hjälp av dubbla blixtlås.

Bröstbafflarna är speciellt utformade runt de dubbla dragkedjorna med hjälp av två longvertical bafflar på sidorna och korta horisontella bafflar över bröstet, som alla arbetar för att hålla nere på plats, maximisingloft och värme.

Spitsbergen inre påse använder samma premiumkvalitetPertexfabrics som våra RagoXtremseries och är fylld med 750 FP 90/10 gåsdun.

Personlängd / bredd: 195/85 cm
Vikt: 1,51 kg
EN 13537 T-Lim: -25
Isolering: 90/10 gåsdun, 750 FP
Viktisolering: 861 g

Yttre:
Den yttre påsen är helt annorlunda utformad från den inre, med en kort central dragkedja och syntetfyllning. Den centrala blixtlåset innebär att blixtlåset och ytterväskan förskjuts från varje hittills minimerar värmeförlusten, och undvik konfusion i natten om du behöver stå upp. Dragkedjan skyddas av en isolerad klaff som viks över toppen för att förhindra frysning från andetaget.

Vi använde syntetisk fyllning för ytterpåsen på grund av en avgörande men lite känd fakta om att sov i kalla miljöer. Vi förlorar alla fukt genom huden när vi sover. Om det är tillräckligt kallt kan den fukten frysa inuti påsens fyllning innan den har haft en chans att fly. Med tiden kan detta byggas upp som is och vara ett verkligt problem på långa expeditioner. Med Spitsbergen kommer isen fortfarande att bildas i den yttre påsens fyllning, men att vara syntetisk påverkar inte isoleringsegenskaperna lika mycket och kan torka mycket snabbare än dun.

För att ytterligare öka värmen tillverkade vi fyllningen i en ”shingle” -konstruktion över toppen. Shingle-konstruktioner överlappar bitar av fiberfilten istället för ett enda ark. Detta möjliggör större rörelsefrihet och fångar också varm luft mellan skikten. Vid EN-tester har vi funnit att shingleconstruct kan vara upp till 15% varmare än en enkel fylldesign. Vi har valt en återvunnen syntetisk fyllning som ändå uppfyller våra krävande standarder för termisk effektivitet.

Påsens övergripande form är utformad för att passa över det inre utan att komprimera påfyllningen och huven är formad så att den lätt kan dras upp över innerhuven för att värma orlaidflat och fylla med kläder att använda som kudde.

Vi experimenterade med att fästa de inre och yttre påsarna ihop men tyckte att det var för lätt för påsarna att vrida sig och trassla in i varandra. När den inre påsen är fri är sömnen mycket mindre begränsad.

Den yttre påsen använder samma bekväma högkvalitativa Pertexliner-tyg som den inre påsen, men atougherPertexshell-tyget som behandlas inuti med en ytterligare 1000 mm vattentät andningsbeläggning. Alla tyger har C6 WR-behandling.

Den yttre påsen har också en generös ficka med dragkedja för värdesaker med en lättanvänd vertikal dragkedja.

Personlängd / bredd: 200/90 cm
Vikt: 1,56 kg
EN 13537 T-Lim: -11
Isolering: Thermolite® T3 Ecomade
Viktisolering: 861 g

Filter

,

Varukorg