Ortovox ALU 240 Light

Från: 50 kr

Vikt: 430 gram

Lätt, snabb och säker: ALU 240 LIGHT är sonden för alla viktmedvetna vintersportentusiaster. Väger bara 235 gram, det är otroligt lätt och redo att användas på några sekunder tack vare snabbmonteringsremmen och snabblåsningssystemet. Spänningen kan snabbt och enkelt ställas in med hjälp av den optimerade justerskruven. Den stora sondspetsen, som har en signifikant större diameter jämfört med sondelementen, säkerställer förbättrad penetration. Vi har också optimerat sondsegmenten så att de nu har en mer kompakt packstorlek. ALU 240 Light passar därför lätt i din resväska.
Som med alla våra sonder har denna 240 cm långa modellen ett visuellt styrsystem med djupmarkörer, en klar 1 meter markör och ett praktiskt snabblås.

VISUAL GUIDE SYSTEM
Det intuitiva visuella styrsystemet ger dig snabb och tydlig information om offerets djup hela tiden. Du kan perfekt anpassa din skovstrategi och spara viktig tid tack vare den tydliga 1m-markören, CONTRASTINGDEPTH SCALE och COLORFUL END SEGMENTS. Det nedre segmentet i neon orange indikerar när du närmar dig offret.

QUICK-RELEASE COVER
Snabbmonteringsremmen gör omedelbar öppning och sammankoppling möjlig i en MOTION, utan att först ta sonden ur locket.

Produktfunktioner

Djup markörer
Snabbkopplingskåpa
Justerskruv för optimal montering
Visuellt styrsystem
Stor sondspets
Aramid spänningssystem
Snabblås monteringssystem
Kortare segment för mer kompakt packstorlek
Snabbmonteringsrem

OBS! Tänk på att det är ditt eget ansvar att skaffa dig den kunskap som behövs för att vistas i den miljö som kräver denna form av utrustning. Vi förespråkar alltid att du har gått en lavinkurs (Åre Lavincenter) samt har övat med den utrustning du skall använda dig av. Utrustningen kan aldrig ersätta ett sunt förnuft och kunskap. Outdoor Buddies är inte ansvarig för utövaren som använder vår utrustning.

Mer information eller om du vill köpa Ortovox Sond 240 Light hittar du den här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod