Ortovox Avabag Litric Tour 30

Från: 500.00 kr

Lavinryggsäck ink patron

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Elektronisk LiTRIC lavinryggsäck för skidturer (30l)

Höjdpunkter

AVABAG LiTRIC lavinkuddesystem: elektroniskt, lätt och pålitligt
Ryggsäck och funktioner speciellt anpassade för touring
Mångsidig: kompatibel med alla AVABAG LiTRIC FREERIDE och TOUR Zip-tillbehör

Mångsidig och lätt: AVABAG LiTRIC TOUR 30 är en skidryggsäck med ett LiTRIC lavinkuddesystem. Från snabba afterworkpass till högalpina skidturer till flerdagarsturer: Bara en BASE kan användas för att fästa olika storlekar av AVABAG LiTRIC TOUR och FREERIDE Zip-tillbehör, var och en skräddarsydd för deras avsedda användning. Zip är designad på ett sådant sätt att basen och de olika ryggsäckar, när de kombineras, smälter samman till en enhet.

BASE består av ett ryggelement och kuddesystem och sitter bekvämt tack vare FULL CONTACT LIGHT-bärsystemet.

Ryggsäcken kan öppnas helt tack vare den runtomgående dragkedjan och är utrustad med alla funktioner du behöver på en tur: Skidor, splitboard och repfästen, en isyxhållare och ett litet kartfack lämnar inget övrigt att önska. Nödutrustning kan förvaras i ett separat säkerhetsfack. Ortovox har använt särskilt lätta men slitstarka material för att hålla vikten nere till ett minimum.

LiTRIC, det elektroniska systemet, är lätt, pålitligt och lätt att använda. Elsystemet kan laddas helt på ca. 25 minuter via USB-C och aktivering kan testas hur många gånger som helst. Bristen på en patron innebär: mer utrymme, ingen onödig vikt, ingen patron kassering, inga resebegränsningar. Designen är smart in i minsta detalj, superkondensatorer används istället för patroner och kudden är ultralätt – vilket gör systemet till ett av de lättaste på marknaden. Och systemet är särskilt lätt att använda. Från laddning och LED-display, till aktiveringshandtaget, till packning av kuddar och benöglan: LiTRIC AVABAGS är absolut intuitiva att använda. En laddning möjliggör minst två aktiveringar. När den är PÅ är dess drifttid ca. 60 timmar, vilket möjliggör flerdagarsturer utan behov av uppladdning. Dess driftstemperatur varierar från -30°C till +45°C.

Alla produkter i AVABAG LiTRIC TOUR-serien är klimatneutrala och PFC-fria.

Produktfunktioner

Zip On-System
Frigöringsgrepp höjdjusterbar
Tillgång till huvudfack: fram
Periferisk dragkedja
Separat säkerhetsfack
Säkerhetsbensrem
D-Skifix
Snowboard- och snöskohållare
2 st öglor för isyxa och vandringsstavar
Repfäste
Bröstband med signalvisselpipa
Hjälmnät
Kompressionsrem
Ljust inuti
Vätskesystem kompatibelt
Akutkort
Nyckelring

Material:

Base: Polyamide 420 D CORDURA
Zip-On: Polyamide 400 D

OBS! Tänk på att det är ditt eget ansvar att skaffa dig den kunskap som behövs för att vistas i den miljö som kräver denna form av utrustning. Vi förespråkar alltid att du har gått en lavinkurs (Åre Lavincenter) samt har övat med den utrustning du skall använda dig av. Utrustningen kan aldrig ersätta ett sunt förnuft och kunskap. Outdoor Buddies är inte ansvarig för utövaren som använder vår utrustning.

 

Filter

,

Varukorg