Helsport Spitsbergen X-Trem

Från: 600.00 kr

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Varje aspekt av att sova i extrem kyla har tagits beaktan med utformningen av detta tvillingsovsystem.

Helsport Spitsbergen är mycket sovsäck! Den inkluderar värmen och komforten med gåsdun, den kalla väderprestanda av syntetisk fyllning, hög kvalitets Pertextyger, en innovativ dragkedjelösning för maximal flexibilitet.

Innersäck:
Den inre sovsäcken är dunfylld och med extra material i fotboxen, en tätt passande huva med stretch och en formad inre värmekragen som sitter naturligt och bekvämt över axlarna.

Alla dragkedjor hålls så korta som möjliga och med generösa isolerande klaffar.

Det finns en extra dragkedja för armen på höger sida i armbågshöjd, täckt av en mjuk yttre klaff för att förhindra skav. Den dubbla zip-designen gör att du kan sitta i och använda den inre sovsäcken som en jacka med båda armarna utanför sovsäcken för att äta, läsa eller bara göra dig redo för kvällen. Alla föremål du behöver kan förvaras i den generösa bröstfickan inuti.

Huvan och den innre sovsäcken kan stängas under mycket kalla förhållanden eller öppnas vid behov. Det är också lätt att reglera din temperatur med hjälp av de dubbla blixtlås.

Spitsbergen innersovsäcken använder samma premium kvalitets Pertex material som Helsport Rago Xtrem serien och är fylld med 750 FP 90/10 gåsdun.

Personlängd / bredd: 195/85 cm
Vikt: 1,51 kg
EN 13537 T-Lim: -25
Isolering: 90/10 gåsdun, 750 FP
Isoleringsvikt: 861 g

Yttersovsäcken:
Den yttre sovsäcken är helt annorlunda konstruerad än den inre, med en kort central dragkedja och syntetfyllning. Det centralt placerade blixtlåset innebär att blixtlåset och yttersovsäcken förskjuts från innersäcken för att minimerar värmeförlusten, och undvik kondens under. Dragkedjan skyddas av en isolerande klaff som viks över toppen för att förhindra frysning från utandningsluften.

Helsport använder syntetisk fyllning för yttersovsäcken på grund av en avgörande men relativt okänt fakta om att när du sover i kalla miljöer så avger vi alla fukt genom huden när vi sover. Om det är tillräckligt kallt kan den fukten frysa inuti sovsäckens fyllning innan den har haft en chans att passera igenom materialen. Med tiden kan detta byggas upp som is och vara ett verkligt problem på långa expeditioner. Med Spitsbergen kommer isen fortfarande att bildas i den yttre påsens fyllning, men med syntetfyllning påverkas inte isoleringsegenskaperna lika mycket och det torkar mycket snabbare än dun.

För att ytterligare öka värmen tillverkade Helsport fyllningen i en ”shingle” -konstruktion över toppen. I en shinglekonstruktion överlappar bitarna av fiberfilten istället för att vara ett enda ark. Detta möjliggör större rörelsefrihet och fångar också varm luft mellan skikten. Vid EN-tester har Helsport funnit att shinglekonstruktionen kan vara upp till 15% varmare än en enkel fyllningsdesign. Helsport har valt en återvunnen syntetisk fyllning. Men som ändå uppfyller kraven för termisk effektivitet.

Sovsäckens övergripande form är utformad för att passa över den inre utan att komprimera fyllningen och huvan är formad så att den lätt kan dras upp över innerhuvan för att värma ordentligt.

Helsport experimenterade med att fästa ihop den inre och yttre sovsäcken. Men det var för lätt för sovsäckarna att vrida sig och trassla in sig i varandra. När den inre sovsäcken är fri är sömnen mycket mindre begränsad.

Den yttre sovsäcken använder samma bekväma högkvalitativa Pertexliner-tyg som den inre sovsäcken.

Den yttre påsen har också en generös ficka med dragkedja för värdesaker med en lättanvänd vertikal dragkedja.

Personlängd / bredd: 200/90 cm
Vikt: 1,56 kg
EN 13537 T-Lim: -11
Isolering: Thermolite® T3 Ecomade
Viktisolering: 861 g

Mer information eller om du vill köpa Helsport Spitsbergen X-Trem hittar du här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod.

Filter

,

Varukorg