Helsport Trollheimen X-Trem

Från: 395 kr

Extra varm syntetisk sovsäck

Effektiv vintersovsäck med vattentät fotände

Vikt: 2,98 kg
T-Lim: -25 ° C
Personlängd / bredd: 185/80 cm
Volym komprimerad: 43×28 cm (26L)

Trollheimen har designats med en ny passform, nya tyger och effektiviteten mellan värme och vikt har förbättrats med 20%. Den största designförändringen är formen. Om en sovsäck passar bra håller den dig varm. Helsport översatte passformen i deras Rago-serie till en syntetisk sovsäck med samma högpresterande vattenavvisande Helsport Thermoguard-fyllning och justering av axlarnas och huvens form för att minimera värmeförlusten.

Att vakna med våta fötter är aldrig kul och det är bara för lätt att trycka mot slutet av tältet medan du sover och överföra kondens inuti. Vi har löst detta genom att lägga till slitstarkt vattentätt tyg runt fotänden. Denna enkla förändring gör en enorm skillnad, särskilt om du gillar att sitta ute på kvällen i din sovsäck eller om du sover under stjärnorna. För att göra väskan ännu mer användbar lade vi till reflekterande rör runt fötterna för ökad synlighet och förenklade huvuddragkedjan med ett nytt, anti-snag internt rör.

Huvens dragsko är nu invändigt för att hålla den borta från ditt ansikte, sladdmaterialet uppdateras och designen förbättras för enkel användning. Huvudöppningen har bytts ut helt med en mjuk, isolerad ansiktsmuff för ökad komfort medan du sover. Nedan har vi hållit samma glidfria bas för att se till att du vaknar på samma plats där du somnade. Det finns en praktisk kuddficka under huven för extra kläder eller en liten kudde och reflekterande flikar vid foten för en sista touch.

Kompressionssäcken har uppdaterats med nytt tyg, dubbeländade kompressionsfenor och lågprofilspännen för att undvika hakning. Locköppningen är markerad med en remsa av reflekterande rör för enkel användning.

Starkt, lätt ripstop yttertyg
Bekvämt mikrofiberfoder
Snabb huvstängning
Innerficka
Vattentät fotlåda

Dragkedjelängd (cm): 185
Fyllningsmaterial: Thermoguard 6000® Syntetfiber
Fyllnadsvikt (g): 650
FillConstruction: Sandwich
Nettovikt (kg): 3.13
T-Comf: -16
T-Lim: -25
Text: -48
Sovsäck personlängd (cm): 185
Sovsäck person bredd (cm): 80
Kön: Unisex

Filter

,