Hilleberg Enan

Från: 400.00 kr

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

Produktinformation

Nettovikt – 960gram
Bruttovikt – 1.2 kg

Yttertältsväv – Kerlon 1000

Stänger (9 mm) – 1 x 293cm

Markpinnar – 8 Y-Peg UL

 Antal personer: 1

VI UTGICK FRÅN VÅR storsäljande testvinnare Akto när vi tog fram vårt tält Enan. Målsättningen var att skapa ett tresäsongerstält som var så lätt som möjligt utan att tappa styrkan som vi kräver av ett Hillebergtält. Vi hade kunnat göra Enan ännu lättare, men då hade det inte levt upp till Hillebergstandarden på tålighet och funktionalitet.

Vi använde Aktos beprövade konstruktion med en stång i heldragen stångkanal och minskade vikten genom att använda den lättare Kerlon 1000 i yttertältet och en mycket lätt innertältsväv. Samtidigt behöll vi samma DAC NSL 9-millimetersstänger som hos Akto eftersom viktbesparingen av att gå ner i dimension är försumbar medan förlusten i styrka är betydande.

Enans ventilation är, precis som i alla Yellow Label tält, integrerad i konstruktionen – innertältsdörren är helt av knottsäkert myggnät och huvud- och fotändarna är av starkt nät för bästa luftflöde. Blir det blåsigt och regnigt kan man rulla ner vävluckor av Kerlon 1000 för att täcka nätdelarna av yttertältet. När dessa luckor inte används rullas de enkelt undan i integrerade förvaringsfickor.

Under utvecklingsperioden har Enan tillsammans med oss och våra produkttestare varit på alla slags turer, från äventyrsresor i Sydostasien och turer i Europa och USA. Alla var väldigt nöjda med hur lätt det var att sätta upp, dess goda utrymmen och komfort och imponerade av dess styrka trots dess låga vikt!

Mer information eller om du vill köpa Hilleberg Enan hittar du här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod. *Fullständiga villkor hittar du här! 

Varukorg