Åsnes Ingstad Waxless Turskidpaket

Från: 570.00 kr

Bokningsinstruktioner: Börja med att välja det datum då du vill hämta ut din bokning (antingen hos oss eller ditt postombud), välj därefter det datum då du tänker lämna in bokningen igen (antingen hos oss eller ditt postombud). Totalkostnaden för hyresperioden kommer då att synas (priset du ser först, är priset för första dagen). Därefter tillkommer en lägre dygnstariff, priset för 1 dag är alltså inte priset per dag.

OBS! Om du vill att denna produkt skall skickas till ombud inom Sverige behöver du välja rätt fraktalternativ. ”Frakt inom Sverige – skidor/fjällpulkor”

Produktinformation

Turskidpaket

Åsnes Ingstad Waxless

Turpjäxa

Teleskopstav

Kort stighud

Skriv din skostorlek i meddelande fältet vid utcheckningen, mät foten om du är osäker.

Ingstad är en modern turskida med en generös sidecut. Byggd för fart och för att vara responsiv i svängarna.

Ingstad är en idealisk skida för krävande nedfarter, men är lika hemma på långa traverser över platt terräng. Dess mångsidighet kommer från dess fäststruktur och en uttalad Nordic Rocker och avsmalnande spets, vilket gör den stabil, lätt att vrida och erbjuder kontroll i djup snö och krävande terräng.

Skidans trippelkärna av paulownia och poppel tillåter en låg vikt: fraktionerat över 2 kg för ett par 200 cm skidor.

Ingstad-skidor är utrustade med Skinlock, redo för att X-Skin ska fästas på ett ögonblick för klättring. För den här skidan rekommenderar vi en 58 mm X-Skin i nylon för våt och brant terräng eller en smalare mohairskinn (45 mm) för kalla temperaturer och platt terräng.

Helge Ingstad, en gång guvernör på Grönland och Svalbard, var känd som en trapper, polarhjälte och forskare. Han publicerade flera bästsäljare om jakt i Kanada, Grönland och Svalbard. Genom detta arbete bidrog han till skapelsen till de heroiska framställningarna av jägarens äventyrliga liv. Ingstad var också en forskare med ett särskilt intresse för Arktis historia och etnografi som bidrog till vår kunskap om kulturerna i polarsamhällen och de nordiska bosättningarna i Nordamerika.

Välja rätt längd

Skidlängden bestäms utifrån kroppsvikt och höjd. Tabellen är bara en guide, men erfarenhet, skicklighet, terräng och individuella behov kan alla påverka ditt val av längd.

För nybörjare är korta skida lättare att kontrollera. Om du huvudsakligen åker i spår är längden inte den viktigaste faktorn. För att flyta bra i djup snö är en lättare och bredare skida användbar. Lättare skidåkare kan överväga en kortare skida; tyngre skidåkare en längre skida. Skidåkare med last som ryggsäckar och pulkor kan överväga en längre skida.

Mer information eller om du vill köpa Åsnes Ingstad Waxless hittar du här! Vi drar av upp till 7 dagars hyra på priset om du beställer dig för att köpa produkten efter avslutad hyresperiod. *Fullständiga villkor hittar du här! 

Utdrag från hyresregler:

§ 19. Turskidor skall lämnas tillbaka utan fästvalla på belaget, om ej detta sker debiteras hyrestagaren 400kr för rengöring. Om belaget har blivit uppruggat för att fästvallan skall fästa, debiteras hyrestagaren för motsvarande ny skida då den bedöms som oanvändbar i Outdoor Buddies normala verksamhet.

Filter

,

Kroppslängd
Vikt (kg)   Skidlängd    
150-160cm-55165
160-170 cm55-65175
170-18065-75185
180-19075-90195
190-20090+205
Varukorg